Over

OVER ONS

Onze Visie


Kinderdagverblijf de Bengelboot biedt uw kind een zorgzame, gestructureerde leef- en speelomgeving met veel gelegenheid om spelenderwijs te ontdekken en te ontwikkelen.
Zo is er een vaste dagstructuur voor kinderen vanaf 1 jaar, bij baby’s hanteren wij zoveel mogelijk het ritme van thuis.
Wij werken nauw samen met de ouders, waarbij geborgenheid voor uw kind en vertrouwen van de ouders voorop staat. Bovendien nodigen wij de ouders eens per jaar uit, voor een 10-minutengesprek. Deze gesprekken gaan over de ontwikkeling van uw kind en het algemene welbevinden tijdens de dagopvang.
Ook tijdens het brengen en halen van uw kind is er ruimte voor een informeel gesprekje. WIj vinden het belangrijk dat ook u zich goed voelt bij de opvang van uw kind.
We maken gebruik van digitale heen-en-weer-schriftjes, waarin we dagelijks een verhaaltje schrijven.

De opvangruimte is aangepast om kinderen van verschillende leeftijden op een veilige wijze op te kunnen vangen en er is een fijne, afgesloten tuin, waarin de kindjes zich naar hartenlust uit kunnen leven.
Als het mooi weer is zijn wij erg vaak buiten te vinden! Omdat kindjes erg geinteresseerd zijn in wat er groeit en bloeit, hebben we een hobbykas in de tuin staan. Dagelijks gaan er een aantal kindjes mee om de plantjes te verzorgen.
Ook als het weer wat minder mooi is, gaan we naar buiten met de oudste kindjes.
Wij vinden het ook leuk om zo nu en dan eens op stap te gaan met de bolderkar of bakfiets, dan nemen we gezellig alle kindjes mee en gaan we bij de koetjes en de paardjes kijken of we maken een boswandeling.Vaak zijn onze uitstapjes gerelateerd aan een thema.
.
We vinden het belangrijk dat het spelaanbod goed aansluit op de interesse van de kinderen. Om kinderen een gevarieerd speel-en leer aanbod te geven, werken we met thema's, waarbij we activiteiten bedenken die aansluiten op de verschillende ontwikkelingsgebieden in elke leeftijdscategorie.
Nieuwe woordjes oefenen,spelletjes doen of rollenspelen, knutselen of een kringgesprekje, een dansje of een kookactiviteit;. het komt allemaal aan bod.
Voor ieder kind van elke leeftijd is er een passende activiteit. Deze activiteiten doen we samen in een grote groep, individueel of in een klein groepje.Ons Team

Janny Weterings

Zaakvoerder/verantwoordelijke


Lisanne Bruers

Kinderverzorgster, locatie Baarle-Hertog


Tinne van Bergen
Kinderverzorgster, locatie Baarle-Hertog/Merksplas


Lotte schoofs

Kinderverzorgster , locatie Baarle-Hertog


Charlotte de Vos

Kinderverzorgster, locatie Merksplas

Hannelore aerts

Kinderverzorgster, locatie Merksplas


Nomi Hermans
Kinderverzorgster, locatie Merksplas