Onze Visie

Onze Visie

Kinderdagverblijf de Bengelboot biedt uw kind een zorgzame, gestructureerde leef- en speelomgeving met veel gelegenheid om spelenderwijs te ontdekken en te ontwikkelen.
Zo is er een vaste dagstructuur voor kinderen vanaf 1 jaar, bij baby’s hanteren wij zoveel mogelijk het ritme van thuis.
Wij werken nauw samen met de ouders, waarbij geborgenheid voor uw kind en vertrouwen van de ouders voorop staat. Bovendien nodigen wij de ouders eens per jaar uit, voor een 10-minutengesprek. Deze gesprekken gaan over de ontwikkeling van uw kind en het algemene welbevinden tijdens de dagopvang.
Ook tijdens het brengen en halen van uw kind is er ruimte voor een informeel gesprekje. WIj vinden het belangrijk dat ook u zich goed voelt bij de opvang van uw kind.
We maken gebruik van digitale heen-en-weer-schriftjes, waarin we dagelijks een verhaaltje schrijven.

De opvangruimte is aangepast om kinderen van verschillende leeftijden op een veilige wijze op te kunnen vangen en er is op beide locaties een fijne, grote, afgesloten tuin, waarin de kindjes zich naar hartenlust uit kunnen leven.
Als het mooi weer is zijn wij erg vaak buiten te vinden! Omdat kindjes erg geinteresseerd zijn in wat er groeit en bloeit, hebben we in Baarle-Hertog een hobbykas in de tuin staan. We hebben ook twee konijntjes. In Merksplas hebben we een aantal kippen in een grote buitenren.

Dagelijks gaan er een aantal kindjes mee om de plantjes en diertjes te verzorgen.
Ook als het weer wat minder mooi is, gaan we naar buiten met de oudste kindjes.
Wij vinden het ook leuk om zo nu en dan eens op stap te gaan met de bolderkar of bakfiets, dan nemen we gezellig alle kindjes mee en gaan we bij de koetjes en de paardjes kijken of we maken een boswandeling.Vaak zijn onze uitstapjes gerelateerd aan een thema.

We vinden het belangrijk dat het spelaanbod goed aansluit op de interesse van de kinderen. Om kinderen een gevarieerd speel-en leer aanbod te geven, werken we met thema's, waarbij we activiteiten bedenken die aansluiten op de verschillende ontwikkelingsgebieden in elke leeftijdscategorie.
Nieuwe woordjes oefenen,spelletjes doen of rollenspelen, knutselen of een kringgesprekje, een dansje, vrij spel of een kookactiviteit;. het komt allemaal aan bod.
Voor ieder kind van elke leeftijd is er een passende activiteit. Deze activiteiten doen we samen in een grote groep, individueel of in een klein groepje.groeien...

 ...en leren in  je eigen tempo en op jouw eigen unieke manier! Door het creëren van een warme, veilige sfeer geven we elk kind ruimte om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.


In onze kinderdagverblijven staat het welzijn van elk kind centraal. We willen elk kind zoveel mogelijk ontwikkelingskansen geven, rekening houdend met de individuele draagkracht van elk kind. 

PERSOONLIJK...

In een fijne sfeer en in een gezellige groep met veel warmte en geborgenheid, individuele aandacht en verzorging voor elk kind.


Kleinschalig ...

Onze locatie in Merksplas vangt maximaal 25 kindjes op. In Baarle-Hertog zijn dat er 18.